In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree

Håll koll på:

In My Mango Tree Shop
In My Mango Tree Consulting

Fritt fall

ConsultingPosted by Anna G 2015-04-17 15:46:37
Jag befinner mig i fritt fall. Det sa jag till två vänner och arbetskamrater för några veckor sedan. Jag såg i deras ögon att det lät hemskt.
För mig var det en insikt och faktiskt en tröst, men det hade jag inte tid att förklara för dem.

För tre och en halv månad sedan avslutade jag en trygg tillvaro som anställd och kastade mig ut i en för mig ny verklighet, som egen företagare.

Jag märkte dem inte först, men så småningom pockade de på uppmärksamhet - de destruktiva krafterna i mitt inre. Likt förskrämda barn eller kaxiga smådjävlar flög de ut ur garderoben, när jag till slut blev tvungen att öppna dörren.

De sa att jag inte kunde, inte orkade och kanske inte ens ville leva mitt nya liv. Att det var oansvarigt att välja otrygghet när man har försörjningsansvar, att det var alldeles för många nya saker som jag måste lära mig, att jag egentligen inte är bra på något alls. Det var bara ingen som hade märkt det förut.

Det var panik, sömnlösa nätter, förlägenhet och skam. Det var till och med ett och annat lågvattenmärke, med en filt över huvudet eller en förskräcklig såpa på TV.

En dag kom det för mig: jag befinner mig ju i fritt fall - jag har inte fast mark under fötterna, och det kommer kanske att dröja länge innan jag har det, men det är ju inte konstigt om det känns just konstigt! Det är ju självklart. Man kan naturligtvis inte lära sig att flyga utan att ha fritt luftrum.

Så - för mig blev den tanken en tröst, och när jag delade tanken med mina vänner, var det bara ett konstaterande. En mogen insikt. En förklaring. Det kändes som att min fallskärm hade börjat att vecklas ut, och jag kan börja njuta av utsikten.

Jag har fått möta många sidor hos mig de senaste månaderna, och jag har insett att jag är rädd för det mesta. I dagens tidning stod det att pantofobi betyder rädsla för allt. Just det! Men jag har också kommit fram till att det är en sak som jag aldrig har varit rädd för: MÖTEN MED MÄNNISKOR. Jag har alltid varit helt obesvärad i möten med både kända och okända, med unga och gamla, dignitärer eller medelmåttor och jag kan tala inför två eller åttahundra personer, det spelar ingen roll.

Och det var ju det som jag ville satsa på i mitt företag! Möten! Jag vill inte möta mina kunder som en supermänniska, och det kanske inte heller säljer att säga att jag är pantofob - men jag vill att du ska veta, att jag känner mig helt trygg i mötet med dig, och att du kan känna dig helt trygg med mig. Vi kan flyga tillsammans. Var och en med sitt unika bagage. Med eller utan fallskärm.