In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree

Håll koll på:

In My Mango Tree Shop
In My Mango Tree Consulting

Höstglöd

ConsultingPosted by Anna G 2015-10-01 15:13:21
Första oktober och den första höstdagen, känns det som. Har eldat i sättugnen för första gången sedan i våras. Nästan lika längesedan som mitt senaste blogginlägg, så varsågoda:

Jag "blär" i Dialektord och folkliga uttryck, med gängse och alldagliga uttryck i Bredaryd och dess omnejd, ett resultat från en studiecirkel inom logen 4211 i IOGT-NTO. Den väcker många minnen till liv från min barndom i en av de mest företagsamma delarna av Sverige, med orter som Anderstorp, Bredaryd, Gislaved och Gnosjö. Minnen av strävsamhet, där "fritid" och arbete flöt samman, där alla var välkomna bara de ville arbeta - även främlingar, och där "missionsauktioner" (med insamling till kyrkans mission i fattiga länder) hörde till årets stora händelser. Man förväntade sig aldrig någon hjälp från stat eller kommun utan man hjälpte varandra inbördes och tog egna initiativ. Man skulle vara "gohällig" (trevlig och hjälpsam) och inte "flå te se" (förse sig onormalt) eller "masa se" (vara alltför långsam).
Jag är så tacksam för min bakgrund och för att jag har fått lära mig att möta alla människor med respekt. Tack Bredaryd!

Nu är butiken, In My Mango Tree Shop, i ordning och jag har fina trycksaker att sprida som reklam och information. Nu ska konsulten väckas till liv, och förhoppningsvis börja glöda i likhet med höstfärgerna utomhus.

Det känns svårt, för något som jag också fick lära mig när jag var barn var att jag inte skulle förhäva mig. Att påpeka för folk att jag är den enda konsult de faktiskt behöver just nu, den absolut bästa - ja, det känns som att gå före alla andra på ett kalas i Småland och ta av ostkakan - en stor portion från mitten av formen!

Kvalitet talar för sig själv, eller? Jag hoppas i så fall att jag håller måttet, och att mitt arv från kära Småland hjälper mig.

En bild säger mer än tusen ord, heter det också. Här kommer den!