In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree

Håll koll på:

In My Mango Tree Shop
In My Mango Tree Consulting

På planen med klacken i ryggen!

ShopPosted by Anna G 2014-10-14 21:36:46
Rubriken är ett citat som susade förbi på bilradion på väg hem, från en fotbollsspelare som talade om känslan att stå på planen "med klacken i ryggen". Jag fattade först inte vad han menade, men det gör säkert ni, kära läsare, direkt...

Jag befinner mig kanske inte riktigt på "planen" än med min In My Mango Tree Shop, snarare i omklädningsrummet, men jag har verkligen "klacken i ryggen". Jag vill tacka min stora hejaklack för allt stöd och all uppmuntran hittills.

Sedan jag skickade ut en liten påminnelse om min "mangoundersökning" (=marknadsundersökning) sistlidna helg har svaren börjat strömma in. Spännande!

Lördagen och söndagen tillbringade jag annars åtskilliga timmar framför Tullverkets sammanställning av mer än tjugofemtusen varuklassificeringskoder. Att finna rätt tullkod för alla mina varor kändes som att leta efter en nål i en höstack. Jag tror att jag får boka in en tid med någon tulltjänsteman, när jag väl bestämt vad jag ska börja importera. Vissa varor är befriade från tullavgift, vilket ju har en positiv effekt på det slutliga priset, så det är viktigt att hamna rätt!

Förra veckan fick jag äntligen bilder på underbara smycken från Frieda Lühl Jewellery, så jag kunde uppdatera varukatalogen.

Har fått flera frågor om hur pärlor och detaljer i smyckena av strutsäggskal tillverkas, så det får jag ta reda på mer om. Handgjorda är de i alla fall! Dem har jag tänkt importera från OMBA, så är någon nyfiken kan ni även gå in på deras hemsida, http://www.omba.org.na/ och kika.

Vet förresten inte om någon läser mina inlägg, men de fyller i alla fall en funktion för mig själv, både som summeringar och avstamp på vägen.

Nu stampar vi vidare!