In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree Blog

In My Mango Tree

Håll koll på:

In My Mango Tree Shop
In My Mango Tree Consulting

Första räkenskapsåret

ConsultingPosted by Anna G 2015-12-30 17:59:06
Denna dagen ett liv, eller ett år i två bilder? De två bilderna visar det första räkenskapsårets bokföring, för mitt eget företag In My Mango Tree, samt tre små suckulenter som fanns i en av de blomgrupper som jag fick, när jag slutade på Bromölla kommun.

För precis ett år sedan idag, den 30 december 2014, gick jag ut genom bakdörren på Bromölla kommunhus, för sista gången som anställd. Det var en hisnande känsla. Jag kände mig fri. Mängden bokförda pappersverifikationer samt suckulenternas tillväxt illustrerar väl min firmas blygsamma start och första år. Det har varit svårt men lärorikt, hemskt och härligt.

Just idag fick jag ett erbjudande om att gå tillbaka till ett liv med trygg anställning. En mycket spännande tjänst i en lagom stor kommun med stor tillväxt och stabilt företagande. Jag tror att jag skulle ha trivts utmärkt där, och de med mig.

Julhelgen har varit kvalfylld med många vakna nätter, eftersom jag visste vad som var på gång. För trots allt, så är driften att fortsätta pröva mina vingar som egenanställd ännu stark. Jag är nästan pank, och fågelfri bokstavligt talat - eftersom jag inte ens har haft råd att köpa fågelfrön till mina älskade vilda vänner i vinter. Men ska jag ge upp?

Nej - jag sa nej till tryggheten, trots att både jag och uppringaren var ledsna.

Men, just idag, samma dag, kunde jag istället säga ja till ett nytt uppdrag för In My Mango Tree Consulting. På lite närmare håll, så att kattpensionären Selma slipper veckopendla.

En blir besviken - en annan glad och själv känner jag både ock. Men nu ser vi framåt och jag har gett mitt eget företag en chans till. Vem vet vad vi gör den 30 december 2016?

Jag önskar er alla ett gott nytt år, 2016!
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Anneli Idman 2016-01-02 21:09:52

Hej Anna! Så underbart att få läsa om ditt äventyr som egen företagare. Igenkänningsfaktorn är hög, och jag ler då jag läser om dina kval rörande trygg anställning/eget företag. Inte åt dina kval. Jag ler, för att jag känner samma hisnande spänning i mitt val som egen företagare. Det känns både som att jag äntligen gör något på riktigt, och samtidigt vet jag inte om det verkligen ÄR på riktigt. Fast när fakturorna trillar in och bokföringens röda siffror stirrar på mig, så inser jag snabbt att det är verklighet.... Fritt fall kontra fågelfri! Visst är det härligt! Önskar dig ett prunkande företagarår 2016.